Banner
O nama PDF Print E-mail

 

 

Košarkaški klub ''Rookie'' osnovan je 2003. godine u Banjaluci od strane Darka Regode i Ognjena Mihajlovića s osnovnim ciljem da unaprijedi košarkaško znanje dječaka i djevojčica grada Banjaluke.

U toku proteklog perioda klub je kvalitetnim stručnim radom i organizacijom uspio da se razvije u najmasovniji košarkaški kolektiv koji okuplja preko 400 dječaka i djevojčica razlicitih starosnih uzrasta. Rad se odvija na sedam lokacija u gradu, u banjalučkim osnovnim školama.

Svojim programom rada, brojem polaznika, kao i ostvarenim takmičarskim rezultatima, zauzeli smo jedno od vodećih mjesta u mladim kategorijama u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. U programu naših aktivnosti pored redovnih treninga i takmičenja prema kalendaru košarkaškog saveza organizujemo i redovno učestvujemo na domaćim i međunarodnim turnirima i košarkaškim kampovima u kojima se naši članovi takmiče sa najeminentnijim košarkaškim klubovima u regionu. Naši pioniri, kadeti, juniori, kao i pionirke, kadetkinje i juniorke se takmice u Ligi Republike Srpske i završnim  takmičenjima na nivou Bosne i Hercegovine te ostvaruju veoma zapažene rezultate.

U stručni rad sa svim selekcijama su uključeni kvalifikovani košarkaški treneri sa višegodišnjim igračkim i trenerskim stažom koji redovno učestvuju na domaćim i međunarodnim stručnim skupovima i seminarima.

 

Prijatelji kluba

Banner
Banner
Banner
Banner