Košarkaški klub “ROOKIE” – Banja Luka

 

Košarkaški klub ”Rookie” osnovan je 2003. godine u Banjaluci od strane s osnovnim ciljem da unaprijedi košarkaško znanje dječaka i djevojčica grada Banjaluke.

U toku proteklog perioda klub je kvalitetnim stručnim radom i organizacijom uspio da se razvije u najmasovniji košarkaški kolektiv koji okuplja preko 300 dječaka i djevojčica razlicitih starosnih uzrasta. Rad se odvija na sedam lokacija u gradu, u banjalučkim osnovnim školama.

Svojim programom rada, brojem polaznika, kao i ostvarenim takmičarskim rezultatima, zauzeli smo jedno od vodećih mjesta u mladim kategorijama u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. U programu naših aktivnosti pored redovnih treninga i takmičenja prema kalendaru košarkaškog saveza organizujemo i redovno učestvujemo na domaćim i međunarodnim turnirima i košarkaškim kampovima u kojima se naši članovi takmiče sa najeminentnijim košarkaškim klubovima u regionu.

U toku našeg petnaestogodišnjeg uspješnog rada, selekcije našeg kluba su na raznim zvaničnim i međunarodnim takmičenjima osvojili pregršt nagrada i medalja, što možete pogledati na dijelu “Nagrade i priznanja” u sekciji “Aktivnosti” gdje su slike svih naših pehara i priznanja. Našem kvalitetanom radu svjedoče i završnice svih regularnih takmičenja u RS i BiH, na kojima su selekcije našeg tima gotovo uvijek na nekom od pobjedničkih postolja.

U stručni rad sa svim selekcijama su uključeni kvalifikovani košarkaški treneri sa višegodišnjim igračkim i trenerskim stažom koji redovno učestvuju na domaćim i međunarodnim stručnim skupovima i seminarima.